Як під Харковом спалили диван, або Влаштуй собі новорічне свято

26.12.2013 11:01 Культура
http://primorye24.ru/ http://primorye24.ru/
До Нового року залишились лічені дні, а ви досі й гадки не маєте, де та як його провести.

Аби різноманіттям подій у новорічну ніч не стала тільки зміна страв на столі та перемикання телеканалів, спробуйте організувати тематичну вечірку вдома. Цікаво, весело, дуже об’єднує компанію, не потребує великих грошових витрат – у свят «на тему» купа переваг. До речі, темою може стати будь-що. Наприклад, родину харків’ян Терещенків на проведення тематичної вечірки новорічної ночі два роки тому надихнув старий диван.

– Ми збиралися зустрічати цей Новий рік з друзями, цілий день вбирали оселю, готувалися, залишилось тільки кудись викинути старий диван, адже ми тільки-но придбали новий меблевий гарнітур, – розповідає Ольга Терещенко. – І тут у чоловіка з’явилась ідея: чому б не влаштувати вечірку на манер італійських традицій святкування Нового року, однією з яких є викидання старих речей та їх подальше прилюдне спалювання.

Глядачами в ту ніч для незвичайного задуму родини Терещенків стали не тільки друзі, а й сусіди. Після яскравого вогняного шоу свято тривало вдома, де господарі продумали все до дрібниць, аби наблизитися до італійської атмосфери. На стелі розвісили фотокартки італійських пейзажів, на полицях розставили вази з різнокольоровими макаронами та кошики з мандаринами. Господарі навіть обміркували меню новорічних страв італійського походження.

– Салати «Шуба», «Олів’є» та фаршировану щуку залишили на наступний день, – ділиться спогадами пані Терещенко. – А для нічного святкування приготували піцу, пасту та десерт «Панакота», рецепт якого донька знайшла в Інтернеті.
Щодо розважальної програми, за словами харківських «італійців», вони запропонували гостям зіграти у «Мафію», та навіть звичайного «Крокодила» виконали на італійський манер: слова, які треба показувати рухами, були присвячені італійському кінематографу.

Японська – із суші та веселими хоку чи гавайська – з тропічними фруктами та запальними танками? Вибір тем вечірки, звісно, необмежений і залежить від вашої фантазії та можливостей. Але деяких правил під час організації святкової програми все ж таки треба дотримуватись, аби свято стало незабутнім у доброму сенсі цього слова.

– У вас має бути хоча б приблизно розроблений план-сценарій майбутньої вечірки, – ділиться порадами власниця одного з харківських event-агентств, професійний тамада Галина Полякова. – Також не треба нехтувати допомогою близьких і друзів. Особливо це стосується тих, хто вперше в житті організує свято.
За словами Галини Полякової, важливим моментом є також програвання можливих ситуацій у разі непередбачених обставин, аби свято не закінчилося биттям посуду та сварками, притаманними італійським родинам, або загальним засинанням гостей за святковим столом на кшталт іспанської сієсти.

Катерина Терещенко, матеріал з газети "Слобідський край" №152 від 21.12.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта