Як російські зірки співали радянські пісні у Харкові (ФОТО)

18.10.2012 07:13 Культура
Фото Віктора Кочетова Фото Віктора Кочетова
Відкриття фестивалю російського кіно у Харкові почалось концертною програмою "Товариш Кіно".

Перед глядачами, які прийшли до кінотеатру ім.О.Довженка, виступали Світлана Тома, Лариса Лужина, Тимофій Федоров, Микола Бурлак і Андрій Руденський.

- Ми відроджуємо колись популярну традицію - для вас співають артисти кіно. Раніше, за радянських часів, такі програми збирали повні зали, стадіони, палаци, кінотеатр , і ми вирішили повернутися до цієї форми спілкування. І сьогодні вам ми даруємо виступи улюблених акторів, - звернувся до глядачів секретар спілки кінематографістів РФ Сергій Новожилов.

Першим на сцену вийшов земляк харків'ян - актор, режисер і продюсер Тимофій Федоров.

- Мене переповнює радість, адже я сьогодні побачив відрестоврований будинок напроти парку Горького, куди мене привезли із пологового будинку, і де прожив більше 20 років. Я був вражений тим, як змінився Харків, - зізнався актор.- Дуже красиве європейське місто. Я ніби у своє дитинство повернувся.

Тимофій Федоров виконав відому пісню "Надежда" О.Пахмутової. Слідом за ним Лариса Лужина прчитала вірш і заспівала пісню.

- Коли відчуваєш доброту глядацького залу, бачиш усміхнені обличчя, чуєш аплодисменти, тобі дарують квіти, відчуваєш, що ти комусь потрібен. Ми актори потрібні глядачам, а глядачі потрібні нам, тому що ми від вас черпаємо енергію, заряджаємося натхненням, - розповіла актриса.- Два дні тому до мене підійшла жінка за автографом і каже: «Я щаслива, що Вас живою застала». Я щаслива, що я ще жива, і опинилась у Харкові, в якому не була років 30. Я ніби повернулась у молодість.

Світлана Тома розповіла глядачам про те, що за акторську кар'єру має аж 4 ролі циганки, але всі вони створені за лкласикою литератури.

На підтвердження цього вона виконала попурі з циганських пісень. А молодий актор і режисер Микола Бурлак заспівав  пісню Смуглянка"" з кінофільму "В бой идут одни старики", а в кінці  утнув хлопушку.

Відкриття фестивалю продовжилось показом фільму "Підпоручик Ромашов" за повістю О.Куприна "Поєдинок".

- Сьогоднішній показ буде знаковою культурною подією і Харкова, і України, - сказав Генеральний консул РФ у Харкові Сергій Семенов.- Тому що любимий український актор Богдан Ступка взяв участь в цьому фільмі, це була одна з останніх його робіт у кіно.

Протягом двх днів харків'яни першими побачать фільми, що ще не показувались у Росії.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта