Як святкували День молоді на Кегичівщині

25.06.2012 11:34 Культура
День молоді у Кегичівці День молоді у Кегичівці

У Кегичівському районі День молоді святкували гучно. На головному майдані райцентру вшанували кращу молодь і відбувся концерт, закінчилося ж свято феєрверком і дискотекою.

– Ми поздоровили грамотами випускників, що закінчили школу із золотою чи срібною медаллю, переможців обласних змагань і конкурсів, тих, хто відзначився у навчанні, культурі чи спорті, – розповідає начальник відділу культури і туризму Кегичівської районної державної адміністрації Олена Терех.

За її словами, талановитої молоді в районі багато. Так, у селі Вовківка живе юна поетеса. Як на свої двадцять Зоя пише дуже зрілі вірші. Дівчину навіть відзначили третім місцем у номінації авторів на обласному конкурсі «Вічна слава Кобзаря».

У сусідньому селі Антонівка живе не менш обдарована Світлана Ганнучка. Зараз їй 21, а вишивати ікони бісером дівчина почала ще в дитинстві. Роботи молодої майстрині бачили не лише в рідному районі. Зі своїми іконами Світлана побувала на багатьох виставках, у тому числі на Сорочинському ярмарку.

– У цієї дівчини вся сім’я займається вишивкою: і мама, і бабуся. Окрім ікон, Світлана вишиває картини й рушники, займається оригамі, – розповідає Олена Терех.
На Кегичивщині не обходиться і без українських народних пісень.

– При нашому районному Будинку культури працює унікальний чоловічий ансамбль «Сокіл». Там співають хлопці від 23 до 35 років. Основний їх репертуар – народні українські пісні. Співають в ансамблі й а капела, – веде далі Олена Терех. – Минулого року наш «Сокіл» відкривав великий Слобожанський ярмарок, що проходив у Змійові. Як на мене, то це вже визнання. Зараз хлопці готуються до виступу на Сорочинському ярмарку. Туди запрошують не з кожного району, а кегичівці поїдуть туди вже вчетверте.

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" №75 від 23.06.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта