Євробачення 2017: відомі результати конкурсу

14.05.2017 08:19 Культура
фото із соцмереж фото із соцмереж
13 травня у Киві відбувся фінал пісенного конкурсу "Євробачення".

У ніч на неділю у столиці відбувалося вирішальне голосування, яке визначило цьогорічного переможця пісенного конкурсу "Євробачення - 2017".

Нагадаємо, вирішальний результат став відомий після голосування професійних національних журі та телеглядачів. Їхні оцінки склали рівні частини загального результату. Журі оцінювали виступи конкурсантів під час другої генеральної репетиції фіналу, ввечері 12-го травня, а глядачі голосували безпосередньо в ніч фіналу "Євробачення-2017". 

Тож переможцем конкурсу став представник Португалії Сальвадор Собрал із ліричною композицією "Amar Pelos Dois" (укр. - "Для нас обох"). Він набрав найбільшу кількість балів від журі та від глядачів - 758. Його пісню написала Луіза - рідна сестра виконавця.



У фінал конкурсу "Євробачення" вийшли 26 країн. Представник України – гурт O.Torvald посів 24-те місце, отримавши 36 балів.



До останньої секунди залишалась інтрига, хто займе перше місце - Болгарія, чи Португалія. 

В результаті друге місце після португальця посів представник Болгарії Крістіан Костов і його "Beautiful Mess" - 615 балів. Третє місце зайняв гурт з Молдови Sunstroke Project з піснею "Hey Mamma" - 374 бали.

Також слід зазначити, що самі українці - і телеглядачі, і журі, - найбільшу кількість балів у фіналі віддали за виступ Naviband з піснею Story Of My Life із Білорусії.

Харків`янин переміг на чемпіонаті світу з шашок

10 балів присудили представнику Португалії, 8 - Угорщини - Грати Pápai з піснею Origo.

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта