Ю. Сапронов вибирав серед овець, а С. Чернов торгувався за сало (ФОТО)

08.09.2012 11:25 Культура
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова

Сьогодні та завтра на площі Свободи можна купити все, що дужа забажає – від дрібного сувеніру до шуб та молодих телят.

Всі 27 районів Харківщини привезли на ярмарок свою найкращу продукцію.
 У людей, що прийшли на площу, розбігалися очі від різноманіття делікатесів.

На ярмарці продавали овочі, м'ясо, рибу, молочні продукти, мед тощо. Для гурманів – запечені молочні поросята, домашню ковбасу, зварену на свіжому повітрі кашу, традиційні шашлики, гори різноманітної випічки та широкий асортимент українських алкогольних напоїв. Навіть свіжі білі гриби можна було знайти на ярмарку.

Під час відкриття Великого Слобожанського ярмарку заступник голови ХОДА Юрій Сапронов пообіцяв, що ціни на товари будуть на 15-20 % нижчі, ніж на ринку.


Голова облради Сергій Чернов та Юрій Сапронов пройшлися ярмарком  і перевірили, чи справді ціни нижчі. Так, відвідуючи торгові намети та експозиції районів, заступник голови ХОДА  із зодоволенням гладив овець, гусей та інших тварин, що привезли до обласного центру з усіх куточків Харківщини.
- Я сьогодні підходив не до одного торгового намету, де торгували свіжою рибою, м'ясними та молочними продуктами. Ще до початку ярмарку у деяких продавців уже не було товару. Це говорить про те, що ціни дійсно нижчі. На площі багато людей і кожен має якусь покупку, а значить є якісний товар і гарна ціна, - відмітив Сергій Іванович.

Так, наприклад, на ярмарку можна було знайти картоплю за ціною 2 грн 50 коп за кг, моркву – за 4 грн, капусту – за 2 грн 50 коп, шашлик – 25 грн за 100 гр, м’ясо свинини в середньому коштує 50 грн за кг.

Сергій Чернов розповів, що не міг піти з ярмарку з пустими руками.

- Я сьогодні навіть торгувався – купив сало. Також у наших друзів з Курської області придбав картину. Як і всі, сьогодні піду з ярмарку з гарним настроєм, - розповів голова облради.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта