Замість реклами - історія Харкова на фото. Як люди реагують на виставку у вагоні метро (ФОТО)

20.08.2013 11:37 Культура
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
На Салтівську лінію харківського метрополітену пустили вагон-музей, в якому розміщені фотографії Харкова XX століття на різних етапах його історії.

Вагон-музей знаходиться в так званому інтернаціональному складі - машиністами цього поїзда завжди були колишні воїни-інтернаціоналісти, що виконували свій військовий обов'язок в Афганістані. Крім того, цей поїзд метро повністю звільнений від рекламної продукції, повідомляє прес-служба міськради. 

Пасажири вагона реагують по-різному: спочатку їх лякає відсутність реклами, потім люди із цікавістю починають розглядати фото. Найбільше пасажирів цікавлять написи, що є для зручності доволі крупними. Іноземці роздивляються фото, а люди старшого покоління розповідають онукам про славну історію визволення нашого міста.

«До 70-річчя визволення Харкова від німецько-фашистських загарбників в одному з вагонів метро було створено експозицію, яка відображає три етапи життя міста: Харків довоєнний, Харків у роки окупації й Харків відроджений.

Харків'яни та гості нашого міста зможуть побачити в цьому вагоні фотографії тих будівель, які й донині прикрашають місто. Також ми розмістили у вагоні інформацію про окупаційний період у цифрах і фактах - про те, скільки тривала окупація, хто звільняв місто.

У цілому експозиція охоплює період від довоєнного Харкова 30-40-х років до його відродження у 50-60-х», - повідомив заступник генерального директора метрополітену Владислав Теренко.

Владислав Теренко підкреслив, що в експозиції є дані про тих метрополітенівців-учасників Великої Вітчизняної війни, які зробили свій внесок у звільнення Харкова, зокрема, про першого директора метрополітену Миколу Безсонова.

За словами заступника гендиректора, для створення експозиції використовувалися архівні матеріали з історії Харкова, а також архіви метрополітену.

Експозиція у вагоні-музеї буде демонструватися протягом двох-трьох місяців.

Автор: Администратор сайта