Жадан планує провести фестиваль у Харківській області

15.09.2016 14:58 Культура
Фото Романа Шупенка Фото Романа Шупенка
Відомий український поет, письменник, музикант Сергій Жадан розповів, що фестиваль “Харків обрав Україну” може бути проведений і в Харківській області.

Ініціатива “Харків обрав Україну”, в рамках якої волонтери збирають кошти для дітей загиблих у АТО українських військових, досі проводилася на Західній Україні та у підконтрольних Україні містах і селах Донбасу. Як розповів в інтерв’ю “СК” один з учасників фестивалю Сергій Жадан, організатори обговорюють можливіть провести його і в містах та селах Харківщини.

- Ми говорили про те, що насправді такі акції тут на Харківщині не менше потрібні, ніж ближче до фронту, - говорить письменник. - У нас є ідея поїздити по Харківській області з такими концертами. Плануємо звернутися до Харківської обласної влади з такою пропозицією. У Харкові добре давати концерти, а от поїхати, приміром, у Лозову чи Барвінкове, чи Куп’янськ  — це зовсім інша річ.

За словами Жадана, аби артисти приїхали у певний населений пункт Харківщини, потрібне бажання місцевої влади або волонтерів.

- Якщо буде навіть 50 чоловік, яким це цікаво, то чому ж не поїхати. Досвід показує, що публіка у таких містечках дуже вдячна, - говорить поет.

Чотири паралімпійські медалі вибороли за день харьків’яни


Серед учасників фестивалю - харківські гурти “П@п@ Карло”, “Жадан та собаки”, композитор та співак Борис Севастьянов, поет Павло Макаренко. Окрім харків’ян у проекті також беруть участь відома співачка, заслужена артистка Україна Анжеліка Рудницька, письменники Галина Крук (Львів), Олексій Чупа (Макіївка – Львів), Люба Якимчук (Луганськ – Київ).

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта