Жінки-льотчики Харківщини: підполковник, капітан та курсантка-афроамериканка (ФОТО)

06.03.2013 11:39 Культура
фото Регіонального медіа-центру МОУ фото Регіонального медіа-центру МОУ
Понад 2500 жінок проходять службу чи працюють на цивільних посадах у військових колективах, розташованих на Харківщині.

В строю Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба (ХУПС) знаходяться понад 550 жінок. З них, близько 50 – офіцери, стільки ж військовослужбовців-контрактників, понад 80 курсантів, решта – цивільні працівники, повідомляють у Регіональному медіа-центрі МОУ.

- Більшість жінок подає добрий приклад чоловікам у погонах, як треба ставитися до роботи. Якщо, скажімо, вона займається викладацькою справою, то на цій кафедрі завжди пануватиме порядок в організації навчального процесу. А, наприклад, дівчата-курсанти задають хлопцям – товаришам по курсу досить високий темп у навчанні, виводячи навчальний підрозділ «курсом» на відмінні оцінки, - зауважив ТВО начальника університету, військовий льотчик І-го класу полковник Андрій Алімпієв.

Справжнім орієнтиром для усіх жінок та більшості чоловіків є єдина жінка-пілот, яка керує реактивними військовими літаками, начальник повітряно-вогневої та тактичної підготовки ХУПС, військовий льотчик ІІІ-го класу підполковник Оксана Чернавіна. За плечима цієї тендітної жінки понад 300 годин польотів на військовому літаку типу Л-39 «Альбатрос», близько 50 стрибків з парашутом.


Інший повітряний ас капітан Вікторія Звєрєва. Вона є випускником видового вишу і проходить службу на посаді льотчика вертольоту типу Мі-8 МТ змішаної ескадрильї у 203-ї навчально-авіаційній бригаді, що у Чугуєві.

По стопах офіцерів-льотчиків дорогою у небо крокує курсант ІІ-го курсу інженерно-авіаційного факультету Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба Емма Чимбанга.


- Служити у військовій авіації – це моя давня дитяча мрія. Завдяки авторитетним наставникам та славному духу, що вітає у стінах університету, я вже на декілька кроків стала ближче до здійснення потаємного бажання, - зазналася темношкіра дівчина.

Автор: Администратор сайта