Зіркові рецепти: Сніжана Єгорова під Новий рік фарширує гусака

Зіркові рецепти: Сніжана Єгорова під Новий рік фарширує гусака

http://velikie.com.ua

Телеведуча Сніжана Єгорова розповіла свій рецепт фаршированого гусака.

– Фірмова новорічна страва моєї сім’ї – фарширований гусак. Птицю треба замочити на півтори доби у міцному сольовому розчині. Далі кладемо гусака на деко або до гусятниці, перед цим додавши зовсім трохи олії. Птицю я зазвичай фарширую порізаними на великі шматки яблуками, бананами, чорносливом та ананасами, а потім обмазую її медом. Дуже важливо, щоб мед був натуральним і незацукрованим. Адже інакше скоринка на гусаку згорить. Деко із птицею треба закрити фольгою. У духовці тримаємо гусака годину-півтори при температурі 180 градусів. Коли м’ясо практично готове, фольгу знімаємо і ще раз ставимо страву в духовку на двадцять-сорок хвилин. На деко, куди з гусака натік жир, я додаю неочищену підсолену картоплю, нарізану скибочками. Вона вбере в себе сік від птиці, і в результаті ми отримуємо нереально смачну страву.

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" №150 від 15.12.2012

За матеріалами:СЛОБIДСЬКИЙ КРАЙ