Аміак з Олексіївки забере приватна фірма

http://www.nanonewsnet.ru http://www.nanonewsnet.ru
Півтори тони аміаку можуть вивести вже сьогодні.

Як розповів помічник начальника ДСНС Харківської області Ігор Лупандін, за документацією на підприємстві «Аркадія» ( Ул.Завода Комсомолець , 34) в технологічному процесі використовувалося близько 1,8 тонн аміаку , але яка його кількість в даний час знаходиться на території комплексу , точно нікому не відомо. Служби МНС повністю обстежили умови вмісту аміаку і дійшли висновку , що на даному етапі загрози витоку немає , і жителям довколишніх будинків нічого не загрожує, - пишуть "Вісті".

- На сьогоднішній день людям нічого не загрожує. Поки там все нормально. Але сам факт , що такий об'єкт знаходиться без господаря , нас змушує піднімати це питання. Таке обладнання вимагає постійного контролю та огляду , щоб уникнути можливості аварії , - заявив Ігор Лупандін.

Він також повідомив , що утилізувати аміак зовсім не обов'язково , а можна просто передати на підприємства , які застосовують його в своєму технологічному процесі .
- Я вам більше скажу , вже в понеділок там будуть представники однієї з фірм , які швидше за все його заберуть , - сказав Лупандін.

Нагадаємо, екологи забили тривогу щодо можливої екологічної катастрофи на Олексіївці.

Джерело: Вісті
Автор: Администратор сайта