АТО у Донецьку. Знищена велика кількість терористів, бій тимчасово зупинено (ФОТО)

фото з соцмереж фото з соцмереж
З 26 травня cіловікі проводять антитерористичну операцію проти терористів, які захопили міжнародний аеропорт ім. Прокоф'єва в Донецьку.

 У 13:00 після того, як терористи, що захопили аеропорт, відмовилися скласти зброю, антитерористична операція увійшла в активну фазу. Проти терористів були задіяні 2 літаки Су-25, які здійснили попереджувальні постріли.

У відповідь був відкритий вогонь з усіх видів озброєння. Після цього в роботу включилися два літаки Міг-29 і 4 вертольоти Мі-24 . Після того, як вони "відпрацювали" територію, з вертольота був висаджений десант, який провів її зачистку.

Донецький аеропорт імені Прокоф'єва в понеділок тимчасово призупинив виконання рейсів.

Мер Донецька Олександр Лук'янченко закликав жителів міста не залишати без потреби місця свого проживання.

Станом на вечір 26 травня бій між правоохоронцями, які беруть участь в антитерористичній операції, і терористами тимчасово припинений. Про це повідомляють Новини Донбасу з посиланням на прес -офіцера АТО Олексія Дмітрашковского.

"В даний момент бій припинений, терористи зазнали вагомих втрат", - сказав він, додавши, що бойові дії припинені до 04:00.

Офіцер нагадав, що напередодні вранці терористам висунули ультиматум, згідно з яким вони повинні були залишити будівлю аеропорту під гарантії безпеки, але вони відмовилися, тому була "проведена робота по їх знищенню". Дмітрашковскій зазначив, що антитерористична операція в Донбасі триватиме до повного знищення терористів. Відносно них можуть застосувати "високоточну зброю".

Автор: Администратор сайта