Банду викрадачів елітних авто викрили на Харківщині. Фото

Фото:hk.npu.gov.ua Фото:hk.npu.gov.ua
Поліція Харківщини поділилася подробицями затримання банди викрадачів елітних авто, яке готувала півроку.

22 листопада вночі Головне управління Національної поліції України у Харківській області повідомило про те, що правоохоронці затримали п'ятьох учасників злочинної групи, що займалася викраденням елітних авто — MAZDA СХ5, TОYOTA CAMRY та LEXUS.

До складу групи увійшли п’ятеро осіб віком від 30 до 41 року. Двоє з них є уродженцями Російської Федерації.

«Серед злодіїв були чітко розподілені ролі:  керував діяльністю групи 30-річний чоловік, двоє інших його подільників були безпосередніми виконавцями злочинів, — ідеться у повідомленні правоохоронців. — Фігуранти були обізнані про методи оперативно-розшукової діяльності, дотримувались конспірації та уникнення від кримінальної відповідальності під час скоєння злочинів. Вони використовували альтернативні види телефонного зв’язку, в тому числі інтернет-з'єднання, мобільні термінали з клонованими ІМЕІ, постійно змінюючи абонентські номери».

Працівники відділу розкриття незаконного заволодіння транспортними засобами Управління карного розшуку обласного главку поліції півроку задокументовували дії зловмисників. З'ясувалося, що ті викрадали автівки за допомогою пристроїв для примусового відмикання замків дверей авто, алгоритмічних «кодграбберів» різного типу сигналізації та виносних блоків діагностування електронної системи. Це давало можливість повністю контролювати автомобілі та керувати ними.

Під час скоєння злочинів і безпосередньо після їх вчинення, а також для проведення спостереження за потерпілими, у якості машини «супроводу» зловмисники використовували автомобілі з номерами іноземної реєстрації та вітчизняного виробництва.

Викрадені іномарки оперативники знайшли та вилучили під час санкціонованих обшуків.

Зараз слідчі дії тривають. Вирішується питання щодо обрання зловмисникам запобіжного заходу. 

Читайте також: Дорожники розповіли, де завершили на цей рік ремонти. Фото