Чотирирічний хлопчик застряг в радіаторі опалення. Фото

Фото:kharkiv.dsns.gov.ua Фото:kharkiv.dsns.gov.ua
Звільняти дитину покликали рятувальників.

Надзвичайна пригода сталася 21 грудня об 11:03 в одній з квартир семиповерхового житлового будинку у Харків, по проспекту Московському.

Як повідомили у ДСНС, лікоть чотиричного Кирилка застряг поміж секціями металевого радіатора опалення старого зразку. Як з’ясувалося, хлопчик хотів дістати іграшку, яка закотилась за батарею, але висмикнути руку самотужки не зміг. За дитиною наглядала бабуся, але й вона не змогла зарадити ситуації.

Рятувальники відразу заспокоїли хлопчика.

«Побачивши надію на порятунок, малий став вести себе як справжній чоловік: не плакав, чітко відповідав на всі запитання, підказував, де боляче», - описали ситуації рятувальники. 

Оцінивши ситуацію, співробітники ДСНС прийняли рішення негайно охолодити радіатор. Для цього вони перекрили подачу теплоносія та приклали до нього ганчірки, намочені холодною водою. Потім місце, де застряг лікоть, змастили олією, а руку звільнили від одежі. Після декількох спроб і порад від медиків швидкої, рятувальники знайшли таке анатомічне положення дитячої руки, яке дозволило їй вислизнути з металевої пастки.

Уся операція тривала близько 40 хвилин. Хлопчик не постраждав, що підтвердили лікарі після огляду. Система опалення в квартирі залишилась не ушкодженою.

Читайте також: Куди зводити дитину на новорічно-різдвяні свята. Список заходів