Батька засудили на два роки за поганий догляд за сином

Мешканця Краснокутщини засудили на два роки за недбале ставлення до свого омалолітнього сина.

Краснокутським районним судом 20 серпня закінчено провадження у кримінальній справі стосовно 42-річного мешканця району за ознаками складу злочину, передбаченого ст.166 Кримінального кодексу України (злісне невиконання батьківських обов’язків), повідомляє сайт облпрокуратури.
 
Підсудний – батько трьох дітей, в тому числі і малолітнього. Зі своїм сином та дітьми мешкає в одному з населених пунктів. Чоловік фактично самоусунувся від виконання покладених на нього обов’язків по догляду за малолітньою дитиною. Остання перебувала у неохайному стані та була залишена напризволяще без догляду. У неї були відсутні продукти харчування, одяг, засоби особистої гігієни. Крім того, батько не приділяв уваги її вихованню та способу життя, що призвело до неналежних умов психологічного та соціального розвитку. Незадовільні умови проживання малолітнього хлопчика негативно вплинули на стан його здоров’я, що спричинило тяжкі наслідки (захворювання на туберкульоз).
 
На даний час дитина перебуває в санаторії, де проходить курс профілактичного лікування. Батько ж після набрання вироку суду законної сили відбуватиме призначене покарання у вигляді двох років обмеження волі, із застосуванням іспитового терміну  один рік.

Автор: Администратор сайта