Через непогоду знеструмлено населені пункти Харківської області

Фото:vgolos.com.ua Фото:vgolos.com.ua
Хуртовина, яка розпочалася на Харківщині увечері 27 лютого, не пройшла безслідно.

Як повідомили у Харківській обласній державній адміністрації, станом на 7-му ранку протягом ночі через сильний вітер по всій області 13 населених пунктів було відключено. Це шість населених пунктів  у Первомайському районі, три в Ізюмському районі, по одному в Кегичівському і Вовчанському районах, два — у Шевченківському. Сім знеструмлені частково —  декілька або одна вулиця.

—  Протягом 3-4 годин розраховуємо відновити електропостачання — аварійні бригади працюють. Кожні дві години інформація з підключення електрики буде оновлюватися. У місті обривів немає, —  уточнив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

Він додав, що ситуація в області контрольована, на дорогах краю працює 348 одиниць техніки. Проїзд на дорогах забезпечений, випадків заторів і зупинки транспорту за ніч не було. Щоправда, були поодинокі випадки витягування машин із заметів.

Як пояснив посадовець, сусідня Полтавська область обмежила у себе рух, тому на території Харківської області великогабаритний транспорт стоїть на майданчиках відстою. Обмежень руху по Харківській області немає.

У Службі автомобільних доріг Харківської області попередили, що ввечері 28-го лютого до Харківської області зайде новий циклон, який принесе ще більше снігу.

Там додали, що працівниками дорожніх підприємств постійно проводиться моніторинг стану проїзду, як патрульним обстеженням, так і за допомогою 5 існуючих камер спостереження. Визначені найбільш імовірні місця скупчення великовагових транспортних засобів, на яких додатково чергує дорожня техніка, здатна для буксирування.

На дорогах загального користування Харківської області працює 18 майданчиків для відстою великовагового транспорту.

Читайте також: В області готуються до різкого погіршення погодних умов

 

 

Джерело: ХОДА
Автор: Тетяна Василець