Чоловік підірвав гранату у квартирі, де спали діти. Фото. Оновлено

Фото: Уніан Фото: Уніан
Уночі 5 січня у Новобаварському районі Харкова по вул. Петра Свинаренка стався вибух у квартирі, яка розташована на третьому поверсі 10-поверхового житлового будинку.

Вибух прогримів близько опівночі. Про це повідомляють в оперативному зведенні за добу Харківської облдержадміністрації.

На місці пригоди правоохоронці встановили, що на кухні квартири вибухнула граната РГД-5. Поки не відомо, навмисно чи випадково її підірвав власник квартири - чоловік 1979 р. н.

Від отриманих травм винуватець пригоди загинув на місці. За даними першого заступника голови Національної поліції України В'ячеслава Аброськіна, це був місцевий житель, «керівник пансіонату для престарілих. Він неодноразово як волонтер виїжджав до зони АТО. Перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час необережного поводження впустив на підлогу гранату РГД-5, яка вибухнула».

Його дружина і троє дітей, які знаходились у сусідній кімнаті, не постраждали. Вибухом пошкоджено приміщення кухні, вибито вікно. Пожежі не було. Правоохоронці з’ясовують походження боєприпаса і причини вибуху. 

Як повідомили в ГУ НПУ в Харківській області, слідчий відкрив кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Читайте також: У Харкові затримали чиновників під час отримання хабара

Максим Грек