До Олімпіади у Сочі собак і котів знищуватимуть на конкурсній основі

http://www.vsluh.ru/ http://www.vsluh.ru/
Російські чиновники оголосити конкурс на “утилізацію” 2028 бездомних тварин.

Напередодні Олімпіади, у Сочі прийняли рішення до приїзду іноземців позбавитися від тварин найпростішим способом — знищити їх, - пише “Дзеркало тижня”. Для того, щоб обрати найефективніший спосіб “утилізації”, сочінська влада навіть оголосила конкурс. З його умовами можна ознайомитися на сайті РосТендер.

Переможець конкурсу повинен буде відловити 2028 собак і котів у центральному районі міста у період з 2013 по 2015 років. Для цього буде виділено 1.7 млн рублів, що у переводі на українську валюту — близько 440 тис. грн.

- Те, що тварин не повинно бути на вулиці, очевидно. У нас є відповідальність перед світовим товариством. Їх знищення - більш швидкий спосіб вирішити завдання, - заявив депутат Держдуми від Краснодарського краю Сергій Кривоносов.

У відповідь на жорстке рішення чиновників, захисники прав тварин вже почали акції протесту. На вихідних вони провели пікет на захист бродячих тварин. Звучали такі гасла, як "Зупиніть вбивства тварин!", "Відстрілам - ні! Стерилізації - так!". У ході акції активісти зібрали близько 500 підписів під вимогою до мерії виділити землю під потреби притулку для тварин.
- Волонтери на свої гроші лікують собак, стерилізують їх, стикаються з якимись проблемами. Потім цих собак випускають на вулицю, а через деякий час з'являються трупи цих тварин. Знаходять улюбленців дітей, собак і котів, які мешкають у кожному дворі ", - сказала організатор пікету, еколог Ольга Носковець.

Депутати, незважаючи на поспіх у зв'язку з підготовкою до Олімпіади, все ж висловлюють розуміння. Вони запевняють, що поки громадськість не дійде згоди з цього питання, рішення не буде прийнято, пообіцяв заступник голови комітету Держдуми з конституційного законодавства і держбудівництва Дмитро Вяткін.

Джерело: Дзеркало тижня
Автор: Администратор сайта