До Харкова завозили наркотики у дитячих ляльках. Фото

Фото: movqe.az Фото: movqe.az
Поліція затримала злочинну групу, яка займалася збутом метадону, — зловмисники налагодили поставку наркотиків із Запоріжжя, користуючись послугами поштового зв’язку, «товар» ховали у дитячих м’яких іграшках.

Про це повідомили у ГУНПУ в Харківській області.


 Наркоділків затримали наприкінці лютого під час спецоперації УПН, Холодногірського відділу поліції, спецпризначенців харківського «КОРДу» та за участі Харківської місцевої прокуратури № 1. Слідчі дії проводилися в рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками ч. 1 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.


 

Збутом наркотиків займалися двоє жителів міста Запоріжжя. 32-річний чоловік, раніше засуджений за наркозлочини, відповідав за організацію поставок метадону, подальший розподіл та контролював надходження грошових коштів. Його 37-річний подільник займався фасуванням наркотичних засобів та здійснював їх збут, — повідомили у поліції. 

В ході обшуків у затриманих за місцем проживання поліцейські виявили та вилучили близько 155 грамів метадону, розфасованого у пакети для продажу, розрахункову картку одного з банків України, мобільні телефони, електронні ваги, а також автомобіль AUDI A-6 без номерів державної реєстрації, який зловмисники використовували у злочинній діяльності.

Фото: ГУНПУ в Харківській області

Фігуранти затримані у порядку ст. 208 КПК України. На даний час вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Одночасно проводяться заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до постачання та незаконного збуту наркотиків.

Читайте також: На проспекті Героїв Сталінграда — аварія. Є постраждалі

Микола Мельник