Добкін виступає за ротацію міліції на місцях. Коментар щодо подій у Врадіївці

http://politdengi.com.ua/ http://politdengi.com.ua/
Губернатори України наполягають на участі в підготовці, затвердженні й ротації міліцейських кадрів на рівні своїх регіонів.

Після резонансного злочину на Миколаївщині, коли міліціонери побили та згвалтували жінку, в інтернеті  з’явилися думки ряду керівників областей України, які наполягають на участі в підготовці, затвердженні, ротації міліцейських кадрів на рівні своїх регіонів. Тобто вони хочуть, щоб керівники правоохоронних органів призначалися привселюдно, з обговореннями.

Як повідомив під час "Чаю з губернатором" голова ХОДА Михайло Добкін, скоріше за все незабаром буде створена робоча група, яка буде відпрацьовувати Указ Президента України №307, де керівництву місцевої влади дається право контролюючих функцій над територіальними органами центральних керівництв і відомств, в тому числі і міліції.

- Місцева державна влада, губернатор, голови обласних рад, голови райдержадміністрацій, мери міст — вони несуть відповідальність за те, що відбувається на їх території. Тож, якщо з нас питають, то нам необхідно дати потрібні важелі впливу, - сказав губернатор Харківщини.

Михайло Добкін запевнив, що обласні державні адміністрації готові брати на себе відповідальність, а разом із нею створити систему, яка дозволить не допускати випадків самочинства міліції.

- Якщо не на 100 відсотків, то, кажу з великою долею відповідальності, відсотків на 80 — це точно, - заявив губернатор.

Крім того, голова ХОДА досить жорстко висловився щодо того, кого і як треба покарати за злочин у Врадіївці.

- Цих людей треба покарати, якщо суд доведе їх провину, найбільш жорстко та показово. Я впевнений, слід покарати і всіх тих, хто був зобов’язаний стежити, щоб цього не сталося: і по лінії міліцейського начальства в районі та області, і по лінії прокуратури, яка контролює дотримання законів, у тому числі і працівниками міліції, і по лінії райдержадміністрації, яка, напевно, не реагувала на скарги мешканців цього населеного пункту на дії міліції, - сказав Михайло Добкін. 

Юлія Горобець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта