Додаткові гроші на ремонт шкіл та лікарень виділили у Харкові

Фото: із соціальної мережі Фото: із соціальної мережі
Відповідне рішення було прийняте сьогодні, 20 вересня, на сесії міськради.

Як повідомила заступник Харківського міського голови - директор Департаменту бюджету і фінансів Тетяна Таукешева, внесення змін до бюджету міста Харкова на 2017 рік, в першу чергу, обумовлене необхідністю уточнення обсягів міжбюджетних трансфертів.

Так, бюджету міста Харкова був збільшений обсяг субвенції на надання пільг і субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг (на 526,7 млн грн), заходи щодо соціально-економічного розвитку окремих територій (на 75,3 млн грн), відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань (на 5,6 млн грн).

Крім того, була передбачена субвенція на проведення робіт, пов'язаних зі створенням центрів надання адміністративних послуг «Прозорий офіс» у Холодногірському і Новобаварському районах (10 млн грн), виплату грошової компенсації на придбання житла для сімей військовослужбовців, загиблих в зоні АТО (3,3 млн грн).

Також було передбачене збільшення видатків бюджету міста за рахунок перевиконання доходів за підсумками 8 місяців 2017 року. Так, на оплату праці педагогічних працівників додатково спрямовано 22,3 млн грн, за рахунок перерозподілу коштів освітньої субвенції - 69,2 млн грн. На забезпечення своєчасної виплати заробітної плати працівникам комунальних підприємств міста було передбачено 49,6 млн грн. На капремонт шкіл і дитсадків спрямовано 13,7 млн грн, забезпечення діяльності нещодавно відкритих дитячих садків - 3,4 млн грн, встановлення меж земельних ділянок професійно-технічних навчальних закладів - 1,4 млн грн.

Видатки на проведення невідкладних робіт з капітального ремонту закладів охорони здоров'я та придбання медичного обладнання були збільшені на 24 млн грн, придбання медикаментів - на 4,2 млн грн, оплату молочних сумішей дітям перших двох років життя з малозабезпечених сімей - на 1,8 млн грн.

На виплату винагород спортсменам - переможцям та призерам XXIII літніх Дефлімпійських ігор 2017 року у Туреччині, XI Всесвітніх ігор у Польщі та їхнім тренерам - передбачено 1,1 млн грн, на придбання новорічних подарунків для учнів 1-4 класів - 6,9 млн грн, на надання матеріальної допомоги громадянам міста, які опинилися в складній життєвій ситуації, - 12 млн грн.

Видатки на надання довгострокового кредиту на придбання доступного житла учасникам бойових дій у зоні АТО були збільшені на 5 млн грн. Також на 5 млн грн збільшилися видатки на придбання житла молодим сім'ям.

 
У зв'язку з розробкою громадського бюджету міста Харкова на створення і супровід сайта «Активний харків'янин» було спряомвано 0,6 млн грн.

На реконструкцію будівель для розміщення центрів надання соціальних та адміністративних послуг спрямовано 73 млн грн.

Видатки на поточний і капітальний ремонт житлового фонду були збільшені на 95,6 млн грн, встановлення індивідуальних лічильників холодної та гарячої води в житлових будинках міста Харкова - на 11,4 млн грн, реконструкцію інженерних комунікацій - на 19,1 млн грн.

На продовження реконструкції саду ім. Шевченка було передбачено 40,5 млн грн, благоустрій зон відпочинку - 30 млн грн, на реконструкцію мереж зовнішнього освітлення - 50 млн грн.

На реконструкцію доріг було додатково спрямовано 40,9 млн грн, поточний ремонт вулично-дорожньої мережі - 90 млн грн, капітальний ремонт внутрішньоквартальних доріг - 30 млн грн, капремонт та реконструкцію трамвайних колій, переїздів і контактних мереж - 65,9 млн грн, реконструкцію засобів організації дорожнього руху - 21,1 млн грн.

Видатки на придбання спеціального обладнання для комунальних підприємств і сміттєвозів були збільшені на 5 млн грн.
Автор: Администратор сайта