ДТП на Салтівці. Родичі арештованого водія обурені (ВІДЕО)

http://automnenie.com.ua/ http://automnenie.com.ua/
Другого водія навіть не притягли до відповідальності.

Як повідомляє ТСН, родичі та друзі харків'янина Дениса Юрченка, який два тижні тому став учасником аварії, запевняють, що на чоловіка міліція намагається повісити чужу провину. Так, аварія сталася на перехресті, коли одна машина повертала ліворуч, а друга їхала прямо. Водій саме останньої автівки в результаті і збив людей на зупинці тролейбуса. Але правоохоронці заарештували керманича першої машини.

"На зелене світло, природно, вже переконався, в тому, що машини зупинилися зустрічні, бо вже стояли кілька машин на світлофорі. Уже почав продовжувати поворот, і вискочила машина чорна, Черато, і ось бічний удар", - пояснив у свою чергу заарештований Денис Юрченко.

Його родичі обурені. Кажуть, що зі справжнього винуватця ДТП правоохоронці навіть підпису про невиїзд не взяли. Одразу після аварії з ним сталася істерика. Спілкуватися з журналістами 18-річний водій відмовляється і навіть видалив свою сторінку в соціальній мережі.

За правилами дорожнього руху, повертаючи на перехресті ліворуч, водій зобов'язаний пропустити всі машини, що їдуть прямо. Разом з тим, якщо він уже виїхав на перехрестя, то повинен завершити маневр, тобто повернути, навіть якщо загорілось червоне світло. Що саме трапилось на тому перехресті, точно невідомо досі, адже, власне, відео зіткнення автівок, принаймні в публічному доступі, немає. Єдине, що відомо: в цьому напрямку перехрестя світлофори працюють синхронно, тобто коли загорівся червоний сигнал - він горів для обох водіїв.

На думку викладача автошколи, з'ясувати, хто винуватий, можна лише після ретельного аналізу відеозапису зіткнення.

"У даному випадку хтось із водіїв явно порушив. Але порушення на перехрестях подібного типу бувають часто. Щоб визначити, хто тут правий, хто винен, потрібно всього лише визначити, хто на який сигнал здійснював маневр", - зауважив викладач автошколи.

Чи існує відеозапис аварії, правоохоронці не кажуть. За їхніми попередніми висновками, в страшній аварії є провина обох керманичів.

"У нас є підстави вважати, що дана дорожньо-транспортна пригода скоєна з обопільної вини обох осіб. Якщо вина у нас другої особи і обопільна провина буде доведена, то у відношенні даної особи буде також направлено подання до суду про обрання йому запобіжного заходу утримання під вартою", - запевнив заступник прокурора Харківської області Дмитро Кавун.

Джерело: ТСН
Автор: Администратор сайта