Два гектари очерету вигоріли під Харковом. У міліції підозрюють підпал

26 лютого у Балаклійському районі за межами населених пунктів відбулося дві пожежі

О 13:05 був прийнятий сигнал про загоряння сухої трави. Горіння відбувалося за межею міста, площа пожежі склала 300 м2. Причина загоряння - необережне поводження з вогнем невстановлених осіб, повідомили в Інтернет-виданні Балаклії.

Сьогодні ж приблизно о 14:00 пожежники виїхали на новий виклик. У Балаклійському районі, за межею смт. Савинці горіли очерети. Площа пожежі склала 2 га. Причина загоряння - необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.

Обидві пожежі вже ліквідовані. В обох випадках однакова причина загоряння. Хоча, між собою, пожежні говорять про те, що підпали могли бути навмисними.

Адже люди вважають, що якщо випалювати навесні торішню траву, то нова буде краще рости. 

Управління Держтехногенбезпеки в Балаклійському районі звертається до всіх мешканців Балаклійського району: "Давайте виявимо громадянську свідомість і припинимо випалювати торішні трави. Адже такі пожежі завдають непоправної шкоди флорі - дрібна живність просто гине у вогні. Крім того, подібні загоряння можуть легко перебратися у межі населеного пункту. А в цьому випадку збиток і кількість жертв може зрости багаторазово. Та й сам по собі виїзд команди МНС на виклик - захід недешевий, який коштуватиме бюджету у багато тисяч гривень!

Автор: Администратор сайта