Іноземець натравив на екс-дружину та дітей харківських чиновників

http://hontos.ru/ http://hontos.ru/
На Харківщині до прокуратури звернулася 32–річна жінка зі скаргою на дії працівників служби у справах дітей та міліції.

За інформацією прокурора Богодухівського району Віктора Пруднікова, заявниця повідомила, що вона з 2-ма малолітніми дітьми вимушена була втекти з однієї зі Східних країн від чоловіка-іноземця через його жорстоке поводження.

Жінка з малими оселилася у батька в Богодухівському районі. Для того, щоб забезпечити малечу матеріально, вона знайшла роботу в столиці.

На час її від’їзду за 8-річною дівчинкою та 5-річним хлопчиком доглядав дідусь, при цьому мати приїздила додому на вихідні.

Згодом вона забрала до Борисполя, де мала постійну роботу, дочку та збиралася забрати сина.

Саме у цей час до Служби у справах дітей Богодухівської райдержадміністрації звернувся адвокат батька малих з повідомленням, що той надіслав гроші на утримання дочки й сина.
Працівники служби разом з міліціонерами здійснили виїзд до будинку, де мешкали молодший хлопчик разом з дідусем.

До помешкання вони зайшли, коли дідусь готував обід. І, спираючись на немитий посуд та незастелене ліжко, працівники служби зробили безпідставний висновок про антисанітарний стан будинку. Окрім того, сукупний дохід сім’ї посадовці зменшили більш ніж утричі.
Перевищуючи свої повноваження, за відсутності матері вдома перевіряючи склали акт обстеження житлово-побутових умов проживання малолітнього та зробили висновок про неналежне виконання жінкою батьківських обов’язків.

Аналогічні перевірки повторювалися ще двічі, і лише третя не виявила жодних порушень.
Однак матеріали попередніх двох перевірок були направлені до райвідділу міліції для вирішення питання про притягнення жінки до адміністративної відповідальності через неналежне виконання батьківських обов’язків.

Міліціонери, не перевіривши наданих Службою матеріалів, склали протокол про адмінправопорушення, передбачене ч. 1 ст. 184 КУпАП (невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей).

Прокурорська перевірка підтвердила неправомірність дій посадовців. На ім’я керівників Служби у справах дітей Богодухівської райдержадміністрації та Богодухівського РВ ГУМВС України в області внесені подання про усунення порушень та притягнення винних осіб до відповідальності. Його наразі розглянуто та задоволено.

Окрім того, завдяки заходам прокурорського реагування представницього характеру суд закрив адмінсправу стосовно жінки. Діти мешкають разом із матір’ю.

Автор: Администратор сайта