Пастка для робітників: у Харкові фірма бере у людей гроші за влаштування на роботу та зникає

Харківська фірма ошукує потенційних працівників Харківська фірма ошукує потенційних працівників
Фірма-работодавець ошукала працівника, забравши у нього 600 гривень.

До Червонозаводського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області з заявою про вчинення відносно нього шахрайських дій звернувся 23-річний чоловік.

Він розповів, що в одній з газет прочитав оголошення щодо працевлаштування з наданням житла. Звернувся за вказаною адресою. Після нетривалої співбесіди йому дійсно запропонували і роботу, і житло. У піднесеному настрої він підписав, як вважав, угоду про працевлаштування електрогазозварником та сплатив до каси фірми 600 гривень. Як йому пояснили, гроші беруть в якості залогу та повертають, якщо він буде обережно поводитися з майном у запропонованому приміщенні, повідомляє сайт ГУ МВС України в Харківській області.

Втім, радість від вдалого контракту тривала недовго. Вже через декілька годин заявнику передзвонили і повідомили, що наразі в його послугах не має потреби. Попросили почекати 10 днів та обіцяли повернути гроші. Однак після обумовленого строку йому ніхто не зателефонував. Більш того, телефони, за якими він намагався зв’язатися з роботодавцем, не відповідали. Згадавши про укладений договір, чоловік нарешті його прочитав та був дуже здивований, адже мова йшла лише про надання …інформаційних послуг щодо працевлаштування та оренди житла. Зрозумівши, що його ошукали, він звернувся до міліції.

Наразі проводяться усі необхідні слідчі дії. Санкція статті, за якою порушено кримінальну справу, передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Автор: Менеджер сайта