Харківська прокуратура наїхала на податківців. Винних покарали

http://job-sbu.org/ http://job-sbu.org/
Податківці ігнорували звернення громадян.

Як повідомили у прокуратурі Харкова, прокуратура Червонозаводського району провела перевірку додержання вимог Закону України «Про звернення громадян» в діяльності однієї з ОДПІ Харкова.
За словами прокурора району Сергія Патлатюка, перевіркою виявлені численні порушення, щодо усунення яких до податкової направлено відповідне подання. За результатами його розгляду двох службовців притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

- В інспекції допускались непоодинокі випадки, коли звернення з питань, що не належать до компетенції органу, повертались запитувачу без жодних роз’яснень, тоді як за законом мали перенаправлятися за належністю в ту установу, яка може надати змістовну відповідь, - повідомив Сергій Патлатюк.

Зокрема, у липні податківці проігнорували звернення чоловіка, який повідомляв про порушення його трудових прав приватним підприємцем, що не повертає колишньому працівнику санітарну книжку. Звернення повернули громадянину, хоча мали перенаправити до відповідного контролюючого органу і повідомити про це чоловіка.

- Також в ОДПІ не інформують громадян про порядок оскарження рішення установи. Так, на звернення громадянина щодо незаконного нарахування податку з вихідної допомоги, йому відповіли, що немає обґрунтованих підстав для повернення помилково стягнутого податку. Можливості оскаржити це рішення чоловік не отримав, - розповів прокурор. 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта