Харківські рятувальники показали росіянам, як вміють гасити пожежі (ФОТО)

фото Катерини Терещенко фото Катерини Терещенко
Тушіння лісової підстилки площею 0,5 гектари, транспортування з території, що межує з пожежею, боєприпасів, евакуація людей з ліса, що горить.

Пломбування пошкодженого аміакопроводу - все це вдалося виконати підрозділам Головного управління ДСНС у Харківській області за лічені хвилини.

На території Жовтневого лісництва Вовчанського району відбулись спільні навчання підрозділів Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій у Харківській області та Харківського обласного  управління лісового та мисливського господарства.



Спвробітники міліції та медицини, гелікоптер МІ-2, підрозділи піротехнічної та кінологічної служб - всього у навчаннях взяли участь близько 100 рятувальників та 30 одиниць рятувальної техніки.

- Я вважаю, що навчання відбулись успішно, кожен рік ми покращуємо свої показники, - зазначив після навчань начальник Головного управління ДСНС у Харуівській області Павло Одарюк. - Все має відбуватись швидко та оперативно, як і у реальних умовах.
 

Останніми роками протягом пожежонебезпечного періоду утримувалась суха та спекотна погода, яка сприяла виникненню та розвитку лісових пожеж, як на території України, так і за її межами.  Особовий склад Харківського гарнізону ДСНС неодноразово брав участь у ліквідації пожеж не тільки сусідніх областей, а навіть в Російській Федерації.  Представники МНС Бєлгородської області також приїхали на харківські навчання.

- Ми зараз вирішуємо питання щодо безперешкодного перетину російсько-українського кордону у разі надзвичайних ситуацій, - зазначив начальник управління організації пожежогасіння та проведення аварійно-рятівних робіт ГУ МНС по Бєлгородській області  Юрій Ткаченко. - Ще ми хочему подати ідею губернаторам Харківської та Бєлгородської областей проводити наступні навчання разом.

Сьогодні  на території Харківської області знаходяться 36 оглядових веж з камерами для постійного  спостерігання за пожежною безпекою. А з 1 травня поточного року управління лісового та мисливського господарств на гелікоптерах роблять постійний огляд лісів. 

Катерина Терещенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта