Харківський адвокат викрав пенсіонера заради квартири

http://progorod43.ru/ http://progorod43.ru/
Адвокат з двома спільниками намагався відібрати у дідуся квартиру.

Як повідомляє Прокуратура Харківської області, у березні 2013 року 33-річний харківський адвокат з двома спільниками викрали 75-річного чоловіка з метою заволодіння його квартирою. Злочинці підійшли до старенького на вулиці та, продемонструвавши чоловікові нібито міліцейське посвідчення, попросили проїхати з ними. Вони привезли його до заздалегідь орендованого будинку, де з погрозами забрали ключі від квартири. З дідового помешкання організатор викрав документи на квартиру та паспорт. Чоловіка утримували в неволі 10 днів, майже не годували та весь час залякували. Погрожуючи пістолетом, злочинці вимагали переписати на них квартиру. Однак пенсіонеру вдалося втекти та звернутися до правоохоронців.

Вироком Московського районного суду Харкова адвоката та двох його спільників визнано винними за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вчинене з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 189 (вимагання  передачі права на майно з погрозою застосування насильства над потерпілим за попередньою змовою групою осіб) КК України. Окрім того, адвокат-організатор злочину засуджений за ч. 1 ст. 162 (незаконне проникнення до житла) та ч. 3 ст. 357 (незаконне заволодіння паспортом) КК України.

Як повідомив начальник управління прокуратури області Андрій Гончаренко, «лідеру» групи присудили 4 роки позбавлення волі, його спільникам – по 3. Один з них звільнений від відбування покарання з іспитовим строком на той самий термін.

Автор: Администратор сайта