Харківський молокозавод нахімічив з закупівлею молока

http://sovxoz.com/ http://sovxoz.com/
Підприємство довгий час ухилялося від сплати податків.

Як повідомили у Міндоходів Харківської області, податківці виявили факт навмисного ухилення від сплати податків керівництвом одного з молочних заводів. Ведення фіктивної документації, нелегальні закупівля сировини та  продаж товарів призвели до ненадходження до державного бюджету коштів в особливо великих розмірах.

Директор одного з харківських молокозаводів, взявши у пособники двох бухгалтерів зі свого підприємства, організував добре продуману систему нелегальної закупівлі сировини. Вся схема проходила у декілька етапів.

Кожного дня заготівельники фірми скуповували молоко у населення поруч розташованих районів. За отримане молоко видавалися квитанції, які фактично не були ні бухгалтерськими, ні податковими документами.

Працівникам оперативного управління підприємець пояснив, що він закуповував таку велику кількість молока за готівковий розрахунок лише за однією причиною.  Існуючий ринок збуту та потужність його підприємства дозволяють виробляти та реалізовувати молочної продукції на 30% більше існуючих обсягів, тому виникла потреба розширення бізнесу.

Однак, коли впродовж місяця здійснювалася заготівля молока, його переробка та реалізація виробленої продукції, у тому числі за готівку, ці процеси не відображалися ані за бухгалтерським, ані податковим обліками.

Наприкінці кожного місяця усі операції закупівлі молока у населення оформлювалися у фіктивних документах, за якими постачальниками сировини були офіційні підприємства.
Частки безготівкових коштів, отриманих від реалізації продукту, «конвертувалися» у готівку. Саме ці гроші йшли на розрахунок з населенням, яке надавало сировину, а залишок готівки розподілявся між учасниками вказаної схеми в залежності від обов’язків.

При оформлені фіктивної документації керівництво молокозаводу зазначало своїми постачальникам та покупцями підприємства різних регіонів України. Усього нараховувалося 6 товариств з обмеженою відповідальністю. Однак, згідно з отриманою інформацією встановлено, що директор молокозаводу неодноразово виказував зацікавленість у придбанні додаткових документів від підприємств з обов’язково «чистою» діловою історією. Ці папери повинні були використовуватися при оформлені заготівлі молока та іншої сировини, необхідної для виробництва молочної продукції.

За один рік подібних маніпуляцій підприємство не сплатило податків на загальну суму близько 4,9 млн. грн.

Відомості про вчинення кримінального правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за  ознаками кримінального правопорушення, що кваліфікується за частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу України. Наразі слідство триває.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта