Харківський суд посадив чоловіка на 3 роки у режимі відеоконференції

http://skandaly.ru/ http://skandaly.ru/
В рамках дії чинного Кримінального процесуального кодексу в Київському районі Харкова злочинця, що на час судового розгляду вже перебував у колонії, в режимі відеоконференції засуджено до нового строку.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Харкова.

На початку червня поточного року 43-річний чоловік в магазині на території торгівельно-розважального центру в Харкові викрав спортивний костюм вартістю 1250 грн., але охоронець його вчасно помітив і затримав. Кримінальне провадження за ч.2 ст.185 КК України (крадіжка) направлено до суду на початку липня, але на той час щодо злочинця вже  було зареєстровано провадження за тією ж статтею у Сімферополі, де його засуджено до 3 років позбавлення волі. Вироком Київського районного суду з урахуванням ч.4 ст. 70 КК України (призначення покарання за сукупністю злочинів) крадію призначено покарання у вигляді 3 років ув’язнення.

- За старим КПК, що діяв до 20 листопада 2012 року, ми мали обов’язково привезти на засідання обвинуваченого. Враховуючи, що покарання він відбував аж у Криму, це потребувало б значних організаційних та матеріальних витрат, - зазначив прокурор Київського району Олександр Бударний.

Нині діючий КПК дозволяє за згоди обвинуваченого забезпечувати його участь у засіданнях за допомогою відеозв’язку.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта