Харківський терорист, який захопив літак, вимагав звільнити затриманих на Майдані

http://korrespondent.net/ http://korrespondent.net/
Чоловік планував влаштувати теракт та вимагав звільнення затриманих майданівців.

Про це повідомив під час прес-конференції начальник Головного слідчого управляння СБУ Максим Ленко, передає кореспондент УНН.

За його словами, зазначений пасажир літака під час польоту здійснив спробу увірватися в кабіну пілотів. При цьому він вимагав розвернути літак до Сочі, де, за його словами, "знаходяться Путін та Янукович, у яких руки в крові". Також затриманий виславляв вимогу звільнити всіх "заручників України".

Як зазначив М.Ленко, у випадку невиконання умов затриманий погрожував підірвати літак, повідомивши, що в нього є вибуховий пристрій. У подальшому членам екіпажу літака вдалося заспокоїти пасажира, вчинивши обманний маневр.

Сьогодні ГСВ Управління СБУ у Харківській області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом погрозі вчинення терористичного акту. Підставою для внесення відомостей про згадане правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань стало повідомлення оперативного підрозділу СБУ про те, що громадянин України намагався захопити у повітрі літак зі 110 пасажирами. Наразі правопорушник перебуває у Туреччині під вартою. Всю інформацію щодо розслідування правоохоронцям надають українські дипломати в Стамбулі.

Кримінальне провадження порушене за ч.1 ст.258 та ч.1 ст.278 Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, 7 лютого українець спробував змусити екіпаж рейсового літака "Харків-Стамбул" направити літак в Сочі. З цього приводу речник МЗС Євген Перебийніс зазначив, що МЗС має інформацію про те, що українець намагався захопити літак Харків-Стамбул і відправити його в Сочі.

Як повідомлялося, українець повідомив, що на борту літака закладено вибухівку. Урешті літак був супроводжений до аеропорту в Стамбулі турецьким винищувачем, після чого українець, який спробував захопити літак, був затриманий.

У подальшому в СБУ повідомили, що громадянина України, який повідомив про бомбу на борту рейсу літака, було затримано у стані сильного алкогольного сп’яніння.
"Громадянин України 1969 р.н. перебував у стані алкогольного сп’яніння, поводився шумно, намагався проти до кабіни пілотів", - йшлося у повідомлені.

У подальшому прокуратура Харківської області після спроби захоплення літака розпочала перевірку дій працівників служби авіабезпеки Харківського аеропорту. За попередньою інформацією, пасажир під час проходження контролю вів себе нормально, жодних неадекватних дій не вчиняв.

Додамо, що літак належить турецькій авіакомпанії, отже пасажир зчинив спробу захоплення літака на території Туреччини. На борту літака перебувало 110 пасажирів, 3 пілоти та 4 стюардеси, за попередньою інформацією ніхто не постраждав.

Джерело: УНН
Автор: Администратор сайта