Харків'янка вчила 10-річну дочку грабувати вчителів (ФОТО)

фото ГУ МВС України в Харківській області фото ГУ МВС України в Харківській області
Крадійки вкрали близько 10 тис. грн.

Співробітники сектору кримінальної міліції у справах дітей Фрунзенського РВ Харкова затримали 30-річну любительку легких грошей на гарячому. За попередніми даними, за весь час «полювання» на речі шкільних вчителів та їхні гроші, безробітна жінка збагатилася на 10 тис. грн.

Повідомлення про зникнення цінностей почали надходити до міліції з червня поточного року. В одному із навчальних закладів камера відеоспостереження зафіксувала, як невідома жінка зайшла до одного з кабінетів з порожніми руками, а вийшла з сумкою.

Правоохоронці негайно розпочали оперативно-розшукові заходи. Під час одного з патрулювань біля школи вони побачили жінку, схожу за прикметами на підозрювану. Місцева безробітна мешканка району була затримана міліціонерами на гарячому. Сумку, яку вона встигла поцупити, правоохоронці вилучили, саму жінку доставили до районного відділку міліції.

У кабінеті слідчого затримана розповіла, що для того, щоб уникнути підозри, «на діло» ходила разом зі своєю 10-річною донькою. Дитина просилась у охоронців навчальних закладів в туалет, а поки знаходилась там, мати прибирала до рук чуже майно. Іноді жінка пояснювала охоронцю, що має намір влаштувати дочку до цієї школи на навчання або, що їй треба переговорити одним з вчителів. З огляду на отриману інформацію, у міліції є всі підстави підозрювати жінку у втягуванні дитини до злочинної діяльності.

Зловмисниця зізналася, що після крадіжок позбавлялася сумок, залишаючи собі лише гроші та банківські картки. Так, з однієї з них вона зняла близько 6 тис. грн. Допоміг у цьому пін-код, інформацію про який хазяїн зберігав у гаманці. Наразі з’ясовано, що кримінальний здобуток зловмисниці сягає близько 10 тис. грн.

На злочинний шлях затриману підштовхнуло скрутне матеріальне становище - саме так жінка пояснію слідчим мотив своїх вчинків. Окрім десятирічної дитини, вона виховує ще й маленьку доньку 4 років.

– За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років, - розповідає оперуповноважений СКМСД Фрунзенського РВ капітан міліції Аліна Олійник. - На даний час встановлюється причетність затриманої до втягнення у злочинну діяльність своєї дитини. Якщо цей факт буде доведено, то жінка відповідатиме перед законом і за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Наразі правоохоронцями вже доведена причетність підозрюваної до вчинення 4 крадіжок. Робота з встановлення постраждалих триває.

Автор: Администратор сайта