Корабель з двома тисячами загиблих солдатів знайшли у Чорному морі (ВІДЕО)

http://newsroom.su http://newsroom.su
Експедиція Російського географічного товариства виявила в Криму на глибині 100 метрів затонулий корабель, довжиною понад 100 метрів.

 Раніше знахідка не була відома вченим, повідомляє ТСН.

Капітан дослідного судна "Миколаїв" Гай Юрченко зазначає: "П'ятибальний шторм, досить неспокійне море. Глибина - 97 метрів, абсолютна темрява. Але апаратура, яка знаходиться у нас на борту, дозволяє нам відсканувати цей об'єкт".

За розмірами корабля і деяких деталей вчені змогли швидко визначити його вік і час загибелі.

Ним виявився німецький теплохід "Тотила", що затонув після атаки радянських бомбардувальників в 1944 році, коли Червона Армія визволяла Крим.

Корабель став підводним кладовищем для двох тисяч німецьких солдатів, які хотіли евакуюватися з Севастополя. При цьому на його борту досі знаходяться останки загиблих, багато зброї і боєприпасів. Місце виявлення теплохода тепер позначать на картах, як потенційно небезпечне для судноплавства.

Російське географічне товариство відправить інформацію про судно і уряду Німеччини. За кілька десятиліть це вперше було знайдено настільки великий німецький корабель біля берегів Криму.

Зазначимо, на дні Чорного моря, за приблизними оцінками, лежать ще близько сотні досі не знайдених німецьких і радянських кораблів. Експедиція по їх пошуку продовжується.



Джерело: ТСН
Автор: Администратор сайта