Лісові пожежі на Харківщині. Пожежні звинувачують людей

У поточному році відбулося дев'ять лісових пожеж.

 У результаті чого пошкоджено більше 11 га лісових насаджень. Середня площа пожежі склала 1,23 га. Вісім лісових пожеж виникли з вини населення, одне загоряння сталося в результаті удару блискавки.

Про це повідомив перший заступник начальника Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Попов.

Для забезпечення пожежогасіння облаштовано 125 площадок для забору води і в тому числі 29 штучних водойм. На територіях населених пунктів для заправки пожежних автомобілів підготовлено 151 вододжерело. Організована робота 33 спеціалізованих лісових пожежних станцій, у складі яких 51 пожежний автомобіль і 10 пожежних модулів.

"За пожежною ситуацією в лісових масивах області спостерігають з 30 пожежно-спостережних вишок і щогл. На 6 встановлені телевізійні системи спостереження. Одна телевізійна система спостереження встановлена на вежі оператора мобільного зв'язку.

Під час планових та позапланових перевірок з початку року за порушення правил до адміністративної відповідальності притягнуто 17 осіб. Сума штрафів склала 1,5 тисячі гривень.

Джерело: СтройОбзор
Автор: Администратор сайта