Лісові пожежі знищили близько сорока гектарів насаджень у Харківській області

У Харківській області цього року відбулося 175 лісових пожеж, які охопили 43 гектари насаджень. Середня площа пожеж по області складає 0,25 га.

Про це під час прес-конференції повідомив начальник Харківського обласного управління лісового і мисливського господарства Сергій Мусієнко. За його словами, для недопущення пожеж у лісогосподарських підприємствах області організовано роботу 36 спеціалізованих лісових пожежних станцій, утримується 52 пожежних автомобілі, 5 лісових модулів. Для нагляду за пожежною ситуацією в лісових масивах області працюють 38 пожежно-спостережних пунктів. Підприємства обласного управління облаштували 3 тис.км мінералізованих смуг на територіях лісів, а також доглядають 12 тис. км таких смуг. Двічі на день ліси області патрулюють два гелікоптери.

- Для здійснення спостереження та контролю за пожежним станом лісових масивів до патрулювання залучається вертоліт МІ-2 Харківської ланки авіаційної охорони лісів Державного агентства лісових ресурсів України, - говорить Сергій Мусієнко. - На сьогодні у зв’язку зі складною пожежною ситуацією він двічі облітає лісові масиви Харківської області – з 11.00 до 13.00, а також з 15.00 до 18.00 – це якраз той період, коли пожежна небезпека найбільша. Також в разі потреби до патрулювання лісів може залучатися вертоліт служби МНС МІ-8, за допомогою якого можна гасити лісові пожежі.

Основною причиною виникнення лісових пожеж є порушення правил пожежної небезпеки в лісових масивах. Тому громадянам, як і раніше, забороняється відвідувати або в'їжджати у лісові масиви.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта