Майно дитячого санаторію на Харківщині розкрадали. Прокуратура завела справу

http://www.gabriele.com.ua/ http://www.gabriele.com.ua/
Службовці санаторію платили за “липові” роботи.

Як передає прокуратура Харківської області, керівництво одного з туберкульозних санаторіїв Харківщини уклало договір з підприємцем щодо демонтажу 4-х недобудов. Вартість робіт складала 30 тис. грн. Службові особи санаторію підписали акти про виконання робіт і перерахували на рахунок підприємця зазначені кошти. Проте роботи фактично виконані не були.

У зв’язку з цим прокуратура розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Ще одне кримінальне провадження за аналогічною статтею КК України розпочате стосовно керівництва одного з дитячих санаторіїв регіону. Так, неправомірні дії посадовців закладу призвели до незаконного відчуження фізичним особам частини території санаторію (ділянка площею понад 0,5 га) під будівництво та експлуатацію споруд.

Санкція статті передбачає покарання  у вигляді виправних робіт на строк до 2 років або до 6 місяців арешту, або обмеження волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий термін та зі штрафом до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Автор: Администратор сайта