Мав два пістолети і був нетверезий: подробиці нічної стрілянини у Харківській міськраді

Фото:ГУНП Фото:ГУНП
За попередніми даними експертизи, у крові стрілка зафіксовано більше двох проміле алкоголю, що дорівнює стану сильного сп'яніння.

Начальник ГУНПУ у Харківській області Олег Бех під час спілкування з журналістами розповів про подробиці нічної стрілянини у центрі Харкова станом на 11 годину дня 20 серпня. Нагадаємо, у ніч на 20 серпня, близько 00:37,  у центрі Харкова невідомий чоловік намагався пробратися до будівлі Харківської міської ради. Озброєний зловмисник стріляв по охоронцях установи та по патрульних, які прибули на місце події за викликом. Поліцейські застосували табельну зброю і знешкодили стрільця.  Його було поранено у ногу та груди, помер на місці.

За словами Олега Беха, на місці злочину правоохоронці знайшли два пістолети (світлошумові), перероблені на бойові, п'ять магазинів від пістолетів, 26 гільз, які відправлено на експертизу. Загалом спеціалісти призначили 30 експертиз.

Про особу зловмисника Олег Бех розповів, що поки достименно невідомо, хто це. Попередньо, це був чоловік віком до 50 років (1959 року народження), місцевий. Олег Бех підтвердив, що у крові нападника експерти зафіксували попередньо понад два проміле алкоголю. Під час свого нападу, який, за словами правоохоронців, тривав 5-7 хвилин, нападник нічого не вимагав та не викрикував.

На жаль, стрілець двічі влучив в одного з правоохоронців. Не зважаючи на зусилля медиків, поранений правоохоронець помер. Це був заступник командира 2-ї роти Управління національної поліції в Харківській області 29-річний Дмитро Кірієнко. У загиблого правоохоронця залишилися дружина та дворічна донька.  Дмитро Кірієнко народився у Добропіллі Донецької області. Хоча поліцейський мав натільний захист, кулі потрапили у  бік тулуба, де скріплюється бронежилет.

Поранений охоронець міськради знаходиться у тяжкому стані у реанімації.

Олег Бех зазначив, що будівлю Харківської міськради боронила приватна охоронна організація. Жодної зброї при собі охоронці не мали. Слідчі з'ясовують, чому охоронці все ж таки відкрили двері нападнику, адже у подібних випадках, вони мають одразу викликати поліцейських. 

Серед версій вчинення злочину, які мають у поліції:

  • вбивство вчинене з хуліганських мотивів, з невідомих причин;
  • вбивство вчинене на підставі особистої неприязні до міської ради, керівництва міськради, або до охоронної структури, яка охороняла адмінбудівлю;
  • привернення уваги до своєї особистості з метою якихось вимог..

Слідчі слідчого управління відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) та ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

По темі: У нічній стрілянині у центрі Харкова загинув поліцейський. Фото, відео