Меблевий майстер скоїв вбивство жінки у її власному помешканні

Фото: 0372.ua Фото: 0372.ua
Подія сталася у лютому 2018 року — 35-річний раніше судимий за вбивство мешканець Донеччини влаштувався працювати у меблеву фірму.

За інформацією прокуратури Харківської області, збираючи шафу у квартирі 75-річної жінки, чоловік довідався, що жінка продала житло та збирається виїхати за кордон. Зловмисник, дізнавшись про таке, вирішив «розжитися» коштами старенької — наступного разу прийшов до помешкання жінки, збрехавши, що запізнився на електричку. Довірлива пенсіонерка дозволила йому залишитися у квартирі до ранку. Уночі душогуб накинувся на бабусю з погрозами і вимогою віддати гроші. Проте жінка сказала, що кошти — на банківському рахунку. Молодик не повірив, зв’язав своїй жертві руки та почав бити. Однак пенсіонерка вкотре відповіла йому, що готівки немає. Тоді зловмисник задушив її поясом від халата та втік.

Вироком Дзержинського районного суду м. Харкова 35-річного чоловіка визнано винним за ч. 4 ст. 187, п.п. 6, 13 ч. 2 ст. 115 КК України (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах; умисне вбивство з корисливих мотивів особою, що раніше вчиняла умисне вбивство).

Як розповіла керівник місцевої прокуратури Катерина Шевцова, зловмиснику присудили 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Микола Мельник