На Харківщині мати-алкоголічка тримала двох дітей без їжі та людського одягу

www.pohmelya.ne www.pohmelya.ne
Родина жила у будинку без електроенергії та води.

Як повідомив прокурор Зачепилівського району Олексій Медяник, мешканка одного з сіл району жила зі своїми малими доньками в екстремальних умовах. Дівчата двох та п'яти років мешкали разом з матір’ю в будинку без води та електроенергії. Постільна білизна в помешканні була брудною, не було елементарного посуду. Сам будинок знаходився в аварійному стані.

Малі також носили брудний одяг, мати тримала їх «впроголодь». Отримані на дітей кошти жінка витрачала на спиртне.
Натомість органами опіки та піклування питання про позбавлення матері батьківських прав не розглядалося. Діти навіть не були поставлені на відповідний облік. При цьому жінка раніше вже позбавлена батьківських прав відносно старших дітей.

Одразу після перевірки, дітлахів забрали від горе-матері та передали до центру соціально-психологічної реабілітації. Уже там з’ясувалося, що малеча потребує медичного догляду: в однієї з них виявили бронхіт. Наразі діти знаходяться у лікарні.

За результатами перевірки прокуратура внесла подання голові районної адміністрації та голові сільради про усунення виявлених порушень та притягнення винних осіб до дисциплінарної відповідальності. Готуються матеріали для пред’явлення судового позову про позбавлення жінки батьківських прав.

Автор: Администратор сайта