На харківську АЗС напав озброєний екс-спецназівець (ФОТО)

фото прес-служби ГУ МВС України у Харківській області фото прес-служби ГУ МВС України у Харківській області
Подія сталася вночі 2 квітня на одній з автозаправок в Харківській області

Останнім роком невідомі особи повадилися розбійничати на заправках, що належать одній з приватних фірм. Декілька таких нападів було зафіксовано в Харківській області. Зловмисники діяли швидко та зухвало. Головною здобиччю їх кримінального промислу ставала виручка з продажу пального.

В поле зору правоохоронців потрапив мешканець сусідньої держави. Міліціонери встановили, що 30-річний чоловік - особистість неординарна зі складною біографією, мав відношення до служби у спецназі та добре знається на зброї різних видів.


Найближчими днями зловмисник планував самостійно здійснити черговий наліт на автозаправну станцію. Об’єкт нападу він визначив заздалегідь, зупинив свою увагу на АЗС, розташованій поблизу лісосмуги на виїзді з міста. Ціль розбійник обрав практично ідеальну – йому сподобалося це тихе місце та влаштовували дуже зручні шляхи відходу.

До участі в ній залучили бойовий загін батальйону міліції особливого призначення «Беркут» - штурмовий взвод Олександра Підгайного.

Вночі 2 квітня 2013 року працівники Управління карного розшуку ГУМВС спільно з бійцями «Беркуту» розташувалися на автозаправці. Раптом до приміщення вдерся озброєний чоловік у камуфляжі. Щоб налякати оператора, він зробив постріл в його бік. В цей момент працівники харківської міліції терміново почали операцію по затриманню нападника. Чоловік встиг зробити ще один постріл з травматичної зброї у бік бійця спецпідрозділу «Беркут», однак вже через декілька секунд він опинився у міцних руках працівників міліції.


- Під час огляду затриманого, виявилося що він «йшов на справу» добре озброєним, - розповідає заступник начальника ГУМВС України в Харківській області – начальник кримінальної міліції полковник Ігор Сенчук. - У нього вилучено травматичний пістолет російського виробництва, газовий пістолет від іноземного виробника, а також холодну зброю – два ножі. Крім того, зловмисник був у теплому одязі, поверх якого він натягнув камуфляжний костюм. Нападник розраховував після скоєння злочину швидко зникнути з місця пригоди через лісосмугу, але ніяк не очікував, що потрапить у пастку харківських правоохоронців. До речі, під час проведення оперативних заходів ні працівники міліції, ні робітники АЗС не постраждали. Це, в першу чергу, свідчить про те, що свої дії правоохоронці провели вміло та професійно.

Вилучені речові докази направлені на дослідження до експертів-криміналістів, які встановлять, чи приймала ця зброя участь у інших розбійних нападах.


За даним фактом слідчими органами відкрито кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого частиною 3 статті 187 (розбій) Кримінального кодексу України. За вчинення вказаного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 12 років з конфіскацією майна. Зловмиснику вручено письмове повідомлення про підозру в скоєнні кримінального правопорушення.

Під час допиту затриманий зізнався, що чинив розбійні напади разом зі своїми спільниками – 33-річним та 24-річним харків’янами, які є рідними братами. 5 квітня вказані чоловіки були заарештовані, наразі зловмисники утримуються в ізоляторі тимчасового тримання.

Наразі працівники харківської міліції перевіряють затриманих на причетність до скоєння інших тяжких злочинів.

Автор: Менеджер сайта