На “Хартрон” рятувальники приїхали за 6 хвилин - пожежний

http://job-sbu.org/ http://job-sbu.org/
Повідомлення про пожежу на Харківській ювелірній фабриці 8 січня на пункт зв'язку чергової частини надійшло через 10 хвилин після початку займання.

Як розповів начальник 27-ї пожежної частини Київського району Харкова Денис Михайлов, до цього люди намагалися загасити полум'я самостійно. Після отримання сигналу черговий караул пожежної частини відразу ж виїхав на місце події. За регламентом час доїзду до місця пожежі становить до 10 хвилин. Рятувальники доїхали за 6 хвилин.

- Я прибув на пожежу до місця виклику на автоцистерні на чолі чергового караулу 27-ї пожежної частини. Тоді вже з четвертого поверху будівлі виривалося відкрите полум'я, люди, рятуючись, просили про допомогу з вікон і вже висіли на кондиціонерах. Для максимально швидкого збору особового складу із сусідніх підрозділів відразу було оголошено підвищений номер виклику. Наші перші зусилля, до приїзду підкріплення, були спрямовані на порятунок людей, а не на гасіння пожежі. Ми застосували досить складний спосіб - комбінований підйом з установкою висувної триколінної драбини і з подачею до четвертого поверху ручної штурмової драбини. Висота цих приміщень дуже велика, якщо порівнювати зі стандартною дев'ятиповерхівкою - то це 5-6 поверх. У нас драбина на автоцистерні дозволяє проводити рятувальні роботи не вище четвертого поверху. Але ми дотяглися. У підсумку таким комбінованим способом вдалося врятувати 5 осіб, - сказав Денис Михайлов.

Він підкреслив, що на оцінку обстановки, бойове розгортання, зняття драбини з автомобіля, установку під зоною роботи, висунення, подачу штурмової драбини - на все це в будь-якому випадку необхідний час, навіть при тому, що це робилося максимально швидко. Але, коли рятувальники приїхали на місце події, люди вже висіли на вікнах і вогонь охопив велику площу приміщення.

- Якби пожежники були вчасно оповіщені про пожежу, був би шанс урятувати всіх, - сказав Денис Михайлов.

Джерело: ХОДА
Автор: Администратор сайта