На кордоні з РФ затримали контрабанду на суму 900 тисяч гривень

Подія сталася на території пункту пропуску «Гоптівка». Прикордонники Харківського загону спільно із СБУ затримали понад 50 ящиків контрабандних сигарет іноземного виробництва.

Товар знайдено під час переогляду вже після митного оформлення у вантажному автомобілі «МАН» української реєстрації, що слідував на виїзд з території України. Сигарети «Marbet» без акцизних марок були сховані у напівпричепі транспортного засобу — в спеціально виготовленому тайнику в подвійному днищі. Про це повідомили у Державній прикордонній службі України.

За інформацією відомства, 26 тисяч пачок сигарет та транспортний засіб вилучено, складено протокол про порушення митних правил. Загальна сума оцінки складає понад 900 тисяч гривень.

До Управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ в Харківській області направлено повідомлення про вчинення протиправного діяння за статтею Кримінального кодексу України «Незаконне виготовлення, зберігання, збут та транспортування з метою збуту підакцизних товарів».

Читайте також: Як у Нововодолазькій об’єднаній громаді впроваджують європейський досвід

Микола Мельник