На Куп'янщині пенсіонер викрав дев'ятирічну дитину. Фото

Фото:vlasno.info Фото:vlasno.info
Чоловік кілька днів тримав малолітню дівчинку в зачиненому приміщенні котельні.
Як розповідають у поліції Куп'янського району, 7 червня до відділку звернулася 30-річна жителька Куп’янського району. Жінка розповіла правоохоронцям, що два дні тому ввечері зникла її дев'ятирічна донька. Вона також припустила, що дівчинка може знаходитися у 67-річного чоловіка, який іноді підгодовував дитину та купував їй продукти.

Як розповів начальник Куп’янського відділу поліції Сергій Вереітін, на пошуки дівчинки відразу вирушили наряди групи швидкого реагування патрульної поліції.

Правоохоронці вирішили в першу чергу перевірити інформацію щодо можливого викрадача дитини, на якого вказала мати. До того ж з’ясувалося, що цей чоловік раніше вже притягувалася до кримінальної відповідальності за розбещення малолітніх. 

Уже на місці роботи чоловіка поліцейські таки занйшли дитину. Дівчина сиділа у  зачинену у приміщенні котельні. За словами Сергія Вереітіна, умови, у яких її тримав 67-річний пенсіонер, нажахали навіть досвідчених правоохоронців.
 
На підприємстві, де чоловік працює охоронцем, про його кримінальне минуле знали, але не думали, що він знову візьметься за старе. Свою роботу чоловік виконував старанно, вважався досвідченим та сумлінним працівником із 30-річним стажем. 


Слідчі вже поспілкувалися із дитиною, її свідчення стали підставою для відкриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 156 (розбещення неповнолітніх) Кримінального кодексу України. Фото: facebook/groups/kupyansk.vp/
 
Зараз дівчинку передали матері. Із нею також працюють лікарі та психологи. 

Чоловіку також інкримінують вчинення злочину за ч.2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Затриманому загрожує максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.