На Південній залізниці викрали кабель та викопали рейки

Мешканці Харківщини вирішили поживитися за рахунок майна Південної залізниці. Результатом крадіжки рейок та кабеля можуть стати аварії, що заберуть життя людей.

Так, у липні поточного року співробітники лінійного відділу на ст. Куп’янськ, відпрацьовуючи територію обслуговування, у підгірковому парку ст. Куп’янськ – Сортувальний затримали 57-річного мешканця Куп’янського району, повідомляє сайт УМВС України на Південній залізниці.

Чоловік, який раніше вже неодноразово притягався до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини, за допомогою ріжкового ключа демонтував із робочої залізничної колії дві накладки типу Р-65 і чотири стикові болти у зборі та збирався здати їх до пункту прийому металобрухту. Але скористатися викраденим йому не вдалось. Речові докази правоохоронці вилучили, а відносно громадянина була порушена чергова кримінальна справа.

Незаконні дії чоловіка могли призвести до непередбачуваних наслідків, аж до сходження рухомого складу з рейок. Тож тепер зловмисникові доведеться відповідати ще й за ч.1 ст. 277 КК України (пошкодження шляхів сполучення). Відповідно до норм чинного законодавства йому загрожує до трьох років позбавлення волі.

Також днями працівники лінійного відділу на ст. Лозова затримали 40-річну мешканку Лозівського району та двох чоловіків, жителів м. Лозова, 35 та 28 років. У затриманих правоохоронці виявили згорток кабелю, який відповідає за нормальне функціонування пристроїв автоблокування, загальною довжиною 9 метрів. Як з`ясувалось, кабель вказані громадяни викопали вздовж залізничної колії на перегоні ст. Лозова – ст. Орілька з метою його подальшого продажу.

Відносно них порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 185 КК України (крадіжка), яка передбачає покарання у вигляді арешту на строк від трьох до шести місяців. Слідство у справі триває.

Автор: Администратор сайта