На ринку Барабашово у Харкові сталися масові заворушення, є постраждалі

Фото:hk.npu.gov.ua Фото:hk.npu.gov.ua
Конфлікт на території торговельного центру розпочався 7 червня близько 19:20. Група з пів сотні невідомих зайшла на територію ринку для з’ясування спору майнового характеру з підприємцями. Згодом перемовини виродилися у конфлікт.

Як повідомляють харківські правоохоронці, на місце навіть виїздив начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Валерій Сокуренко. За його розпорядженням для припинення протиправних дій  були направлені посилені наряди спецпідрозділів поліції. На місці події також працювали слідчо-оперативні групи Московського і  Київського відділів поліції.

Увечері 7 червня не обійшлося без постраждалих — станом на ранок 8 червня до медичних закладів звернулось дев'ять осіб із травмами. До Московського відділу поліції із заявою щодо спричинення тілесних ушкоджень звернувся один громадянин. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Серед постражадлих — 36-річний оператор харківського телеканалу Вадим Макарюк. Як розповіла згодом редактор телеканалу Анна Черненко, Вадим уночі встиг розповісти, що «його наздоганяли декілька людей, збили з ніг і побили». Невідомі також заволоділи його відеокамерою. Оператора доставили до Харківської міської лікарні швидкої та невідкладної допомоги імені Мещанінова. За повідомленням Анни Черненко, у Вадима стався крововилив. Нині він знаходиться у відділенні інтенсивної терапії.

З місця події вилучені речові докази.

Слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

У Московському відділі поліції за фактом групового порушення громадського порядку відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 293 Кримінального кодексу України.

Зранку 8 червня два десятки громадян перекрили рух транспорту поблизу торговельного центру та встановили палатку. Зрештою пообіді рух транспорту по «Барабашово» було відновлено.

9 червня ТР «Барабашово» працював у штатному режимі.

Читайте також: Це моя дитина: як чоловіку узаконити власне батьківство

 

Автор: Максим Грек