На Салтівці накрили гараж, де друкували нелегальні акцизні марки

http://newsradio.com.ua/ http://newsradio.com.ua/
Загальна сума збитків, нанесених державі, обчислюється у 200 млн грн.

Як сьогодні розповів начальник прес-центру УСБУ у Харківській області Владислав Абдула харківськими правоохоронці затримано громадянина України (1979 р.н.) та іноземця (1990 р. н.), які нелегально налагодили виготовлення, зберігання та збут підроблених марок акцизного податку на алкогольні напої і тютюнові вироби. 

Підробки друкували на професіональному поліграфічному обладнанні провідних європейських виробників у великих обсягах. Так, під час легального виготовлення акцизної марки на 0,5 л горілки, вартість першої сягає 10 грн.
За словами прокурора Червонозаводського району Сергія Патлатюк, учора, 19 листопада, оперативною групою МВС, співробітниками СБУ і Міндоходов було викрито підпільний цех. У ньому правоохоронці вилучили 5 поліграфічних верстатів, більше 4 млн готових марок, 10 млн заготовок для підробок, матриці для фарби та папір та інше начиння. 
Частина підробних марок також була знайдена у звичайному гаражі на Салтовці. Там знайшли понад 6,5 млн готових підробних марок і близька 100 тис. марок Російської Федерації. Загатом було вилучено близька 100 тис. готових марок акцизного збору і стільки ж заготівок. 
За попередніми підрахунками збитки державному бюджеті склали могли скласти близька 200 млн грн.

Обшуки проходили у рамках слідчих дій, які були розпочаті за матеріалами Управління СБУ. 

Наразі встановлюються канали придбання обладнання, підозрювані затримані і перебувають у ізоляторі тимчасового утримання. Їм оголошену підозру за ч.3 Ст. 199 Кримінального кодексуу України.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта