На схід України почали масово завозити наркотики (ФОТО)

Фото Східного регіонального управління Харківського прикордонного загону Фото Східного регіонального управління Харківського прикордонного загону
Все більше нелегалів з країн Азії намагаються перетнути кордон з Харківщиною.

Як повідомили у Східному регіональному управлінні Державної прикорждонної служби України, в аеропорту Харкова співробітники Держприкордонслужби виявили в одного з пасажирів , які відлітали до Відня , підроблений документ. Чоловік надав для перевірки паспорт громадянина Швейцарії. Підробка була виявлена відразу , тому що в ній відсутні елементи захисту. Чоловік повідомив , що насправді є 32-річним сирійцем і прямував до країн Євросоюзу для отримання там притулку. Сирієць також розповів , що фальшивий документ йому виготовив в Греції невідомий за винагороду. Крім того в аеропорту було затримано громадянина Йорданії , який надавав допомогу при придбанні квитків на рейс і супроводжував затриманого.

У пункті пропуску « Козача Лопань » прикордонники затримали громадянина Узбекистану. Чоловік прибув поїздом «Санкт Петербург - Сімферополь» і мав підроблені відмітки Держприкордонслужби України. Зараз цими порушниками займаються відповідні органи.

Таких людей за останні два місяці виявлено та затримано по сходу кордону більше десятка. В основному це вихідці з країн Африки та Азії.

Всього протягом минулого року співробітники Держприкордонслужби виявили майже 1480 осіб з підробленими відмітками прикордонного відомства. Крім того , в 2013 році правоохоронці вилучили понад 14 700 недійсних документів , 430 - підроблених і 142 - чужих.

Крім того на ділянках кордону посилилися заходи з підтримання прикордонного режиму та режиму державного кордону. Тільки з початку року в обхід пунктів пропуску намагалися прорватся в Україну кілька груп незаконних мігрантів з країн Азії.

Наприкінці січня , при моніторингу українсько-російського кордону на ділянці відповідальності відділу « Вільхуватка » прикордонники помітили доріжку слідів через державний кордон. В ході проведення оперативних заходів було затримано групу незаконних мігрантів. Ними виявилися громадяни В'єтнаму. Також були затримані троє громадян України , які сприяли переміщенню нелегалів через державний кордон.

У лютому , за 5 метрів від кордону,  прикордонники відділу «Дергачі » затримали трьох громадян Афганістану , які незаконно перетнули український кордон в обхід пункту пропуску.
З початку року затримано понад 20 незаконних мігрантів. З'явилася нова тенденція: всі нелегали йдуть без будь-яких документів, що можуть засвідчити їх особу, і грошових коштів .
За останній час почастішали випадки переміщення через кордон наркотиків і психотропів . За півтора місяця виявлено понад 12 кг наркотичних засобів. Це майже на 30 % більше , ніж за аналогічний період 2013 року.

Активізація незаконного переміщення наркотичних засобів через кордон характерна в основному для літнього періоду , але до літа ще далеко , а затримань більш ніж достатньо. Спроби переміщення через кордон наркотиків припиняються майже кожен день.

Велике затримання з початку року було на міжнародному пункті пропуску « Гоптівка » , майже 9 кілограмів. Більше 30 пакетів з рослинною речовиною в задньому бампері автомобіля « Фольксваген » намагався перевести через кордон громадянин України . На машину спрацював прикордонний пес , натренований для пошуку наркотиків.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта