На сторону п'яного УБОЗівця, з вини якого загинули дві харків'янки, став Апеляційний суд

http://job-sbu.org/ http://job-sbu.org/
У матеріалах справи йдеться, що водій перебував у стані алкогольного сп'яніння.

Наприкінці цього тижня може бути виписана з лікарні 10- річна Олена Конюхова , яка в аварії на вулиці Білій Акації 21 грудня втратила бабусю і маму. Тоді в їх машину на величезній швидкості влетіла Toyota Camry, за кермом якої перебував 37 - річний співробітник УБОЗу Сергій Міщенко, пишуть “Вести”.

Дочекавшись швидку, він на автомобілі товариша покинув місце аварії і відправився в невідкладну . Однак пройти там огляд чоловік відмовився і звернувся в інший медичний заклад, де через 7 годин після аварії у нього виявили ознаки алкогольного сп'яніння. Всупереч цьому, підполковника відпустили додому на час слідства. Головний аргумент судді - «біле » минуле міліціонера і двоє дітей на вихованні.

В результаті ДТП на місці аварії загинула 60 -річна Олена Ріпнів , а через кілька днів у лікарні від розривів легень і селезінки померла 32 - річна водій - Ольга Муродян . Її 9 -річна дочка Олена отримала перелом ключиці, таза, ребер, черепно -мозкову травму.

24 грудня Червонозаводський райсуд розглядав клопотання слідчого про вибір запобіжного заходу для Міщенко. З матеріалів цього засідання випливає, що в невідкладній УБОЗівець не затримався : відмовившись від медичного огляду та встановлення стану сп'яніння , відправився в іншу лікарню . За версією прокурорів , які виступали в ході засідання , це сталося ... через 7 годин після ДТП.

«Відповідно до виписки клінічно встановлено алкогольне сп'яніння», - йдеться в матеріалах справи.

Обвинувачі також висловили впевненість, що, перебуваючи на волі, Міщенко зможе впливати на хід завдяки своєму званню і зв'язкам в силових структурах. Незважаючи на це, підполковника відпустили додому після внесення застави в 28 тис. грн. Оскарження плодів не принесло : 9 cічня Апеляційний суд залишив рішення в силі. Доводами захисту стала наявність у Міщенко двох малолітніх дітей , а також необхідність піклуватися про своїх батьків і батьків дружини. При цьому пояснити своє рішення покинути невідкладну допомогу, а також пролити світло на обставини аварії чоловік не зміг.

- Якщо людина приїжджає в лікарню через сім годин після ДТП - це говорить тільки про одне. Тим більше , що за день до цього був День міліції. А кров за сім годин можна прекрасно встигнути почистити , - заявив дядько Олени Конюхової. - Я ще буду радитися з юристами , але думаю , що ми будемо відстоювати цю точку зору в ході судового засідання.

За словами Ігоря Конюхова , зараз велику частину часу він проводить в лікарнях (після аварії його батько пережив два мікроінсульту , переніс інфаркт).

Що стосується підозрюваного у загибелі двох жінок , то особисто з ним Ігор не говорив.

- Я бачився з його батьком , через якого він передав свої вибачення , а також частково компенсував нам витрати на лікування Альони , - каже Ігор. - Але я наполягав і наполягатиму: в тому, що трапилося, винен водій Toyota Camry, який їхав на скаженій швидкості. Правда , ми вже зіткнулися з тим , що багато свідків змінюють свої початкові свідчення. не виключаю , що з ними вже «попрацювали».

Зараз Ігор чекає рентгенівських знімків племінниці , які покажуть , як іде процес відновлення дівчинки. Якщо вони покажуть позитивний результат , вже в п'ятницю Олена може опинитися вдома . В обласному УБОЗ знову не змогли відповісти на питання, чи був Сергій Міщенко звільнений після події.

Джерело: Вестей
Автор: Администратор сайта