На території арсеналу в Балаклії — пожежа: місцеві жителі чують вибухи боєприпасів. Оновлюється

Фото: youtube.com Фото: youtube.com
У Балаклії Харківської області, на територіі військової бази виникла пожежа. За попередньою інформацією, в результаті загоряння сухої трави сталася детонація боєприпасів.

«Сьогодні, 3 травня, о 13.35, розпочалась пожежа внаслідок загоряння сухої трави на колишній технічній території 65 арсеналу, що у Балаклії, на Харківщині. Там тривали роботи з очищення і розмінування залишків снарядів, які не розірвалися внаслідок минуролічної надзвичайної події. До локалізації пожежі залучено два пожежні танки та інженерна машина розгородження. Особовий склад, який залучався до робіт з розмінування евакуйовано. Військовослужбовцями ЗС України спільно з ДСНС вживаються всі заходи для убезпечення місцевих мешканців» — говориться у повідомленні на сайті  Міністерства оборони України. 

Фото: ВВС News

Оновлено 15.10:

За попередньою інформацією, проводиться часткова евакуація місцевих жителів із будинків, які розташовані неподалік від місця надзвичайної події. 

«На даний час великої небезпеки немає, ситуація не виходить за межі контролю», — цитує керівника пресс-служби Генштабу Богдана Сеника ВВС News Україна. 

У зв’язку із надзвичайною ситуацією, яка сталася на території колишнього сховища у Балаклії, для забезпечення охорони порядку у цілодобовому режимі розроблено розрахунок сил та засобів.

Для перекриття доріг задіяні сили місцевої поліції, розставлені блокпости на під’їзді до військового містечка. Про це повідомили у ГУНПУ в Харківській області.

Подробиці встановлюються.

Відео: Телеканал ОТБ

Микола Мельник