На Харківщині розкрадали бюджетні кошти, виділені на ремонт доріг

Фото: hpib.life Фото: hpib.life
Загальна сума заподіяних збитків — майже один мільйон гривень.

Співробітники Служби безпеки України у межах боротьби з системною корупцією викрили розкрадання бюджетних коштів під час ремонту автомобільних доріг на території Харківської області.

Оперативники спецслужби встановили, що голова одного з селищ міського типу у змові з директором комерційного дорожньо-будівельного підприємства систематично привласнювали бюджетні кошти, виділені на поточний та капітальний ремонт місцевих доріг.

Фігуранти провадження вносили до офіційних документів завідомо неправдиві дані щодо обсягів виконаних робіт, а також виду та вартості використаних будівельних матеріалів. Отримані з бюджету безготівкові кошти посадовці незаконно переводили у готівку та привласнювали їх.

Загальна сума завданої зловмисниками матеріальної шкоди державі, за інформацією СБУ, становить близько одного мільйона гривень.

У межах розпочатого кримінального провадження селищному голові та керівнику комерційної структури повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених статтями 191, 366 та 358 Кримінального кодексу України.

Операція з викриття та блокування протиправної діяльності відбувалась спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Читайте також: Усі подробиці рейдерської атаки на Валківщині