На Харківщині затримали банду, яка тероризувала підприємців. Фото

Фото:www.facebook.com/VladislavAbdula Фото:www.facebook.com/VladislavAbdula

Співробітники Служби безпеки України блокували діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей від підприємців Харківської області. 

Як повідомила прес-служба СБУ, оперативники спецслужби встановили, що до складу банди входили вихідці однієї з країн Кавказького регіону. Зловмисники мали розгалужені зв’язки з представниками кримінальних кіл сусідніх держав, зокрема на території РФ.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання від місцевого адвоката чотирьохсот тисяч доларів США як «відсоток» за використання взятих у борг коштів у розмірі двадцяти тисяч американських доларів. У разі несплати «данини» рекетири погрожували чоловікові та його родині фізичною розправою.


Правоохоронці затримали у центральній частині обласного центру одного з організаторів угруповання під час отримання частини неправомірної вигоди

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

У межах кримінального провадження, передбаченого ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших учасників організованого угруповання.
Операція з викриття зловмисників проводилась спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури.

Читайте також: СБУ затримала харківського вимагача грошей з іноземців